Selasa, 30 September 2008

SELAMAT HARI RAYA



SELAMAT HARI RAYA SEMUAAA...MUAHHHHX

SOK RAYER


sok da rayer....hooreyyyyy...hari nie aku still kije lagiiii...cuti start dari rabu hingga ari sabtu..tak lamer pun..tapi bley la gak barayer.....aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...MAAF ZAHIR BATIN....

Ahad, 28 September 2008

kuih rayer











da nak dekat rayer da...aku tulun mak wat kuihhhh...ada biskut kuih goreng...biskut yang femes almond...dan mcm2 jnis biskut lagi... kat atas nie biskut yang aku tulun mak wat....

BALIK KG


emm..hari nie si diew balik kg...pkl 2.am smlm diew balik...lamer..smpi hari jumaat niew..aku??ditinggalkan sementara..huhu..tak la..aku rayer kat cni jea..tak lik kg..coz sedare mare sumer kat cni..windu ar kat diew...

Jumaat, 26 September 2008

g downtown


ari niew aku g downtown...skali ijan ngan yat...saje jew ajak yat...lg pun ijan da nak lik kg da...so g sanew shopping rayer lew....hehe...pakwe aku blanjew...bestkan..

nyanyi


semalam past lik kije jea aku karok...emm buhsan nak tunggu abe sayang datang..emm tk lamer pun..dari kul 5-6..hehe..sempat krok lagi....wlupun bulan pose....

Khamis, 25 September 2008

ungkit???


emm aku mengungkit kew??tak la kan..semalam mase kuar ngan ijan,aku gado ngan diew..bkn pew..aku nak g tau diew rayer ke 2 & ke 3 nie aku nak rayer uma membe aku..pas tue ijan kate kejap jea kat kg diew..ha... aku katew duk la kat kg sangat..seminggu kew,sebulan kew...saba jew la...pastue die yang pujuk aku..diew tak nak aku ngajok..diew tak sukew...pastue da slow talk..ok da..nak di kate kan selang brape hari mest gado..emmm aku suke ngajok ngan diew..nak diew pujuk..kirenyer nak di beri perhatian...hehe...

me ne my sister.........

nie pic aku n ayure....ok tak??tak dew kije,tepek gambar nie..hehehe

Rabu, 24 September 2008

tak bertegur


aku tak tegur bangla n nepal sebelah aku nie...sengal ...lantak la...smpi bile2 pun..diorang la yang wat aku ngis ..diorang mintak maaf,baru aku tegur....
huhuhu

Selasa, 23 September 2008

dpt wet rayer


pagi td mase aku nak g kije...bf aku anta..die da dapat wet rayer n gaji...emm bleyla tahan nyer dapat wet...ijan suh aku pegang wet die..iyeala...sblm nie mane penah pegang wet orang...dlu mase aku couple pun,ex-bf tk pnah bg aku pegang...emm diew kate aku kan tak lame lagi nak kawin ngan die,jd diew suh aku pegang wet diew...jdnyer aku simpan la kat account aku...

...emm mest ader kepercayaan antr satu sm len...baru ley idup bersame...tak gitu geng????

buhsan??


emmm hari nie aku tak der teman borak...adk cyunk cuti....ayure...ngadap pc la jwbnyer....wlupun lenguh tapi tak tau wat per kan....sok aku plak yang cuti...
hooreyyyy.....hehe

Isnin, 22 September 2008

rindu??


rayer nie aku mest rindu kat diew...wlupun si diew balik kmpng sehari...hehehe

sahabat............

ini la erti sahabat sebenar....

ckit jew cuti...


raya nie aku dapat cuti ckit jew...3 hari...orang cuti seminggu,aku??emmm redha je la.........asalkan ada cuti..kn?kn?kn?

..

line..........


h.set aku da gune line semalam...memang lew tak nak gune line...tapi cam bz jea...ayik top up memanjang jew kan...better pki line...tengok ok ker tak guner line...tapi kalo couple gune same2 line.cll n msg free...kirenyer di gabungkan lew..tapi bf nak aku guner dlu...h.set aku jenis besa jew...kat atas nie...besa kan??

nape ek??


ntah... tbe2 jea cik ayure bad mood..pe hal ntah...ooo..rupernyer part timer bagi die jea wat transaction....patutla bad mood...tak cute da...cenyum ckit ayure...ha...cam tu la okkan...hehehe

ot??


smlm aku ot...mule2 tak la ramai orang...da pkl 6.30 ramai plak...bangla sengal nie bwk customer time orang nak buke pose..wlupun aku tak ley pose...hehehe...kecian kat bf aku...kena tunggu aku kat luar..aku memang anti ngan bangla nie..kalo bley tak nak tengok muker die...mcm bagus...anta kat negara die baru tau....geram punyer pasal

P4..........


aiiii...aku ada kwn karib ....4 orng.tapi sumenyer pndi2..aku tak..msk u sumernyer...bkn jodo aku nak study..huhuhu...brape bln yang lpas jp diorang...kitaorng juper kat kLcc...nie pic my best friend

Ahad, 21 September 2008

cantiknyer......


nie ikan2 ..lawa tak??warna-warnikan....kat bawah Genting...g ngan kak zi n ijn...mase tue nk mintak kije kat sane...ader hati kije Genting...hehe...saje jea mencuba...tapi gaji ckit...dlm 600 ke atas...tinggi lagi aku kije mcd....

membe aku....























kat atas nie membe2 aku....atas sekali kije kat Zuwana,sebelah tue kije mcd,yang lagi 2 orng....kursus nursing...yang akhir tue kak angkat kije kat esso...kak zi...rmi lagi...tkt tak muat jea....























bukak pose........




aku,ijan,ayu di Romba...hehehe...mik post lagi...

lawa ker??


alooo....smlm aku g mkn ngan ayure n ijan...makn kat Romba...d Rawang Perdana...lpas mkn mik gmbr ngan kete ..lawa tak??aku suke kalo part ubah2 kete nie...hehehe..pakwe aku make up kete nie...nmpk tak??mlm kan gelap ckit lew....

emm...majuk!!


hari jumaat aku sedih...dalam mase yang sm ngajuk ngan my bf.....coz???die bagi pinjam kete die kat kwn die....die nak g kije nek mto...die da la truma ngan mto....tue yg aku mara kat die....baik sgt ngan membe...bkn aku tak bagi..bagi...tapi cian kat die ....terpakse nek mto...isau la kan.cayang cebenarnyer...hehehehehe.okla aku nak balik nie...byeeeeeee

sedih sangat............


semalam adalah hari paling menyedihkan....aku memang tak tahan....kalo start aku nangis susah nak bent..tue aku....emmm iyela bangla sengal nie ngan budak napel gile sebelah aku nie wat aku nangis...geram tul....ee nak jerit jea...tapi nak cool mkn mase...sejam jugak la...da lame tak nangis kan...nie rupernyer....trus mik mc...nak mengalir jer air mate...cam ner....huhuhu

kije hari nie??


kije kat

tempat berdasarkan customer...cam nie la...kena koje wlupun hari cuti....hehehe..tapi tak pe la...dari tak wat pe kat uma....nie wajah tempat koje aku...

Sabtu, 20 September 2008

adk tyunk


nie adk tyunk...cute tak.nk knal??

Khamis, 18 September 2008

accident


emm pengalaman yg tak dpt di lupekan...aku accident mase aku balik kije midnite...mase tue aku kije kat mcd rwng...aku nek bus trun kat mobil,stesen mnyk...pas tue mintak membe aku mik...nek mto...mase kat simpang 4 kat semarak,membe aku trus..pas tue ada kete wira turbo dari arah kanan trus gak...membe aku tak sempat nak break,trus langgar kete tue..kete tue pun same ..tak break,langgar aku n membe...pembonceng yg truk kat blakang...membe aku fuad ok jea...saba jea...smpi patah jari telunjuk aku belah kri...smpi la nie...mintak gant rugi kat bdk kete tue.bagi 100 jew...tak berbaloi...padahal die yang lnggar kitaorang dulu...aku skunk trauma nek mto..takut...terjadi lagi..tak nak acident wat kali kedua....huhuhu..kat atas gmbr accident...tapi tak lah seteruk cam nie...hehehe

bnyk couple??




iyer ker???x la...ingat aku play girl ker??emm masuk aku couple smpi skrng nie da 9 orng....cam ney ley jd bnyk??...pnjg cte nyer....aku start couple mase umo 18...mase tue kat pkn....mase zmn sek aku tak pnah couple..pe tak nyer...tudung lbuh mcm ustazah...orng nak tgur pun tkt...hehehe...skrng imej aku da ubah...tak la sosial...tapi reti nak berkawan...ubah semenjak aku msk pkn...hmmm nak di jdkan cite....aku couple ngan bdk kem kisana ...name apis...ok tapi bile da msk kem mintak clash..mase kat uitm tak plak...angin jea aku....ingat lagi nangis kat luar khemah....iyaler 1st time couple.berthn sebln jea.....2nd aku couple nagn bdk pkn gak..eijan namenyer...dr kem gua musang...ok,tapi aku tak ley anggap couple....coz da anggap membe kan....tak smpi sebln....bersalah aku...die memang baik,solat tak pnah tinggl...emm bkn jodo aku ngan die....3rd aku couple ngan bdk mcd sri gombak...namenyer shafik...bertahan setahun gak....ok...tapi bile die training bley lak pluk2 plak dari blkng...aku trus nmpk die wat cam tue kat budak tue.aku mintak clash...geram aku...lelaki kan ...gatal..pantang tengok dahi licin...4rd aku couple ngan pakmat...hmm tua ker??tak la..pnggln jea....ok .take care....tapi bile aku kater nak berhijrah kat kl...die mara n trus mintk clash.....hmm psl pindah kat kl bley jd cam tue....5rd aku ngan nan...lamer gak hampir setahun...ok.hobi same ngan mak...mka berkenan kat die...tapi nk 2nang 5 bln jea,aku mintak pospone die tak nak....hmmm aku mintak kwn jealer...umo baru 20 mse tue...die punyer syang kat aku smpi nangis...nak wat cam ner aku tak sedie lagi....6rd aku nGAN fuad ....die tipu aku kate da putus tunang tiga bln padahal da tunang tiga tahun....sedih aku...7rd aku ngan fend...ok tapi kuat mengongkong ...tak bley berkawan langsung...jadi aku taK ley ngam ngan die....tapi solat rajin...susah nak cari lelaki yang pnuh solat ...tue yang aku tabik ngan die....8rd aku ngan faizal...cio...bdk mcd jea phm mksd cio nie....ok tapi kaki clubbing..dia nak orng yang kaki clubbing gak...hmm muke da cio...tapi kuat clubbing...sekarang nie aku ngan ijan...budak perodua...bln 12 n aku akn kawin ngan die...ok,bnyk tulun aku...tak berkira...tapi tak cio pun..tak kesah asalkan ati baik dan sayang kat aku...tue yang penting kn..kat atas nie lambang tempat bf aku kije..yang lambang mcd nie ex couple aku kije...itula alkesahnyer.........

kete idaman


aku der kete idaman tau....mmng minat ...kalo turbo lagi aku minat...cam ner aku ley minat...nant aku citekan k.....nie kete idamanku
wo....lawanyerrrr

aduiiii


n ayure wat kan tuk ku...da la bln pose nie...terlior jwbnyer...hehehe....p'puan kalo sebln mane penuh pun posekan....phm2 jea lew....

kije pelbagai

aiii,smlm ana cuti...baru jea sehari..da rindu kat blog nie....hehehe..kije tak de nie...emm kat cini aku nak cite psl aku kije...aku kije merata...mcm2...padahal baru umo 22 kan..kije da mcm2...1st aku kije kat MCD SRI GOMBAK setahun...ok tp bent coz aku pindah...dlu aku duk kat tmn samudra...skunk bkt beruntung....2nd aku kije kat ESSO...emm setahun gak..bent membe aku wat hal,aku pun terikut bent...saba jea la....3rd kije kat MOBIL .....hampir 4 bln ...bent coz bos garang sngt..name die izat..ader ker nak sound dpan2 customer...malu la kan...nak mara pun biar la blkng2...my sister pun bent..smpi pindah kat JOHOR...kakak angkat lew...4rd kije kerani kat rawng...sebg kerani kat ZUWANA EMAS TRADING..nak tau kije pe??kije kat tempat pinjaman wang berlesen...emm tahan 6 bln jea...coz bos cine...mkn bunga bnyk...tak halal dpt gaji kan... so bent...5rd kije aku kije kat MCD RWNG...hmpr sethn....ok je tpi penat sngt ...tak der live kije kat cni...tapi pilih gak mcd kan...mungkin da jodo aku kije kat cni...resign coz aku tak larat kije...yang terakhir kije yang aku mimpikan kije kerani....alhamdulillah...dapat kije kat MERCHANTRADE kat rwng....kije senang...ngadap komputer cam skrng....tapi kije atas customer...sm jea cam mcd...tapi tak la seteruk mcd...baru jea msk 2 bln....harap2 kekal kije kat cni....itu jea kisah kije aku....

Rabu, 17 September 2008

kije mase nuzul al-quran

emm orang cuti aku kije...kije atas customer nie memangla cam nie....nak wat cam ne...hari nie satu hari aku ngadap pc....tak bosan...coz da de blog...aku tak reti nak wat lawa2 cam diorang....cam ne ek...tengok diorang nyer..lawa...ley chat lak tue...tq kat ayure...die la tlng aku wat blog nie....wlupun ringkas tp tak bosan kalo tak der customer....hari nie ayu cuti..jd tak de teman berborak...aku ngadap blog le dr pg smpi la nie.....pkl 6 jap g lik...aku tak ley pose ari nie...phm2 je ;k la aku nak balik ...chowwww

Selasa, 16 September 2008

plkn 2004

aku dapat plkn mase aku umo 18 .......tak nak g tapi kena g gak...sedih tingglkn famiy n kwn2....tapi tak lme tnggl...3 bln jea...iyeala aku da la tak reti berdikari...tup2 kena g ....mule2 daftar kat UITM...dpt dorm...aku dpt membe baru...dlm dorm tue aku,misha,elly....lagi sorang aku tak ingat....sory da lame....emm mule2 memang tak best.....da lame best....membe dpt knal,blaja bentuk jati diri,berdikari,seronok........terutama kat kem...mcm aktiviti dpt wat...yang tak penah wat pun dpt wat....hidup selama 3 bln ingatkan lame...tapi skjp jea....bile nak berakhirnyer plkn,aku sedih...iyeala...da tak dpt jupe membe2....tapi aku ada gambar diorang...bkn pe..jauh nak jupe diorang....em kuar plkn jea,perubahan kat diri aku,da tak malu nak berkawan...dulu masa zaman sek,malu gler...tak la smpi glerkan....sekarang nie da ok...ada keyakinan diri da.....tue la cite masuk plkn....besttttttttt...rugi sape yang tak g...........k.jp lain masa.....

cite zaman aku kije

nak mule cam ne ek....emmm abey jea aku sek,aku trus cari kije...korang nak tau??masa dlm 2,3 hari nak abey peksa SPM kn,aku ngan nana g SRI GOMBAK,cari kije...g la mintak kije kat MCD SRI GOMBAK....sj jea cube nasib....lps je pekse,aku n nana dpt panggilan kije kat mcd...teruja le kitaorang...padahal baru jea past abey pekse...sronok...masing2 tunggu pnggln nak msk U..jd sementara tue,kije jap....aku n nana kije la kat situe...lame gak aku kije....hampir stahun setengah...nana kejap jea...die dpt blaja kat UNISEL...aku????emmm tak der rezeki nak blaja...nak wat cam ne...tapi aku kije tak lm...cozzz aku dpt PLKN...korang nak tau kat ne??teka lew....kat KELANTE....jauh tak...aku tak nak ..membe aku la kate dapat kat sana ...diorang tngk internet....tak sronok la...iyeala,da sronok kije kan....pastue g sn lak....emmm trime jea la....aku dpt pngglan ke 3,siri ke 3 thn 2004...U kena kat UITM SHAH ALAM....3 bln kena...2 bln kat UITM,1 bln kat kem..namenyer KEM GUA MUSANG...jd aku g,ok........sambung len kali k....byeeeeeee

Isnin, 15 September 2008

kisah sejarah sekolah

dari darjah 1 hngga 6 aku sek kat sek rendah usaha ehsan,kat tmn samudra...emm ada cite tak masa nie....emm ada la kenangan..darjah 6 aku bnyk masuk acara...cam lumba lari,badan beruniform...coz pk nak tinggalkan sek rendah...pertandingan menyanyi pun ada...membe aku la ade ker suh nyanyi...masa tue tengh top lagu elite...yang fmos lagu pe ek..aku lupe la...haaa kita orang nyanyi lagu tue la,skali ngn trian...pengalaman yang tk dpt dilupekan...seronok....
-tingkt 1-5 aku sek kat sek tmn sri gombak...kat tmn samudra...masa nie aku aktif gak...msk bdn beruniform..lumba lari..wat buku skrap,kirenyer pertandingan le...tapi kn budak lelaki kat sek tue,tak brani tegur aku...maybe nmpk alim kot...alim ker....hehhe,bkn alim tapi tudung labuh...membe aku yang best friends smpi skrng....nana,mai n lyani....kitaorang gelarkan P4..maksudnyer polaris4....jadi berakhir zaman sek aku.......

my life

aku zana...di lahirkan kat HBKL...adik beradik ada 4 orang...anak ke3 ..sume lelaki kecuali aku.....skunk duk kat bukit beruntung.mak n ayah tak kije...aku,adk n abng kije...adik beradik tak ramai...so kita orang kije tolong mak...aku kije kat tempat anta wang...abang sebagai penolong pensyarah kat UM..adik kije kilang besi kat rawang....aku kije baru jea.tempat pun baru bukak ..masuk bulan 7 hari tue..kije sebagai teller jea...senang ...tunggu customer datang jea...sekrng nie tak wat pe,customer tak der wat le benda nie...kat ini aku nak citekan tentang idup aku....umo bulan 10 nie baru masuk 22 thn...skng mude lagi 21 hehehe...aku undur diri dulu...nk rest jappp....adiosssss